top of page
Search
  • Writer's pictureLara

Zakaj organizator porok?

Updated: Mar 2

Morda ste že kdaj pomagali prijatelju načrtovati njihov poročni dan ali preživeli ure na Pinterestu in ustvarjali svoj sanjski »board«, vendar pa to ne pomeni, da se morate celotne organizacije lotiti sami. Obstaja toliko različnih razlogov, zakaj lahko najem načrtovalca porok izboljša vašo izkušnjo načrtovanja. Izbira različnih ponudnikov, organizacija sestankov, upravljanje vašega proračuna in načrtovanje vašega velikega dne lahko predstavlja veliko dela. Pri tem upoštevajte svoje običajne vsakodnevne obveznosti in bo dovolj, da bodo še tako organizirani bodoči mladoporočenci hitro pod stresom. Delo s profesionalcem vas lahko zelo razbremeni, in vi se lahko osredotočite le na zabavne dele organizacije, brez da bi to ogrožalo vaša vsakdanja opravila.


1. Zagotavlja vrhunsko strokovnost in avtonomnost

Glavni razlog, ki upraviči vrednost organizatorjev porok, je bogato znanje, ki ga imajo. Dober organizator porok ima za sabo dragocene izkušnje, ki vam bodo na koncu prihranile čas in najverjetneje tudi denar. Organizator je vezivo celotne organizacije, saj je sredinski in ključni člen, ki povezuje vse poročne ponudnike med seboj in s parom. V bistvu žonglira z vlogami oblikovalca, pravnega svetovalca, upravljavca proračuna, koordinatorja in  še veliko več, medtem ko vam pomaga sestaviti vašo idealno poroko. Njihova naloga je, da praktično poskrbijo za vse na vašem seznamu opravkov, od izbire estetskih podrobnosti do preverjanja pogodb s ponudniki in reševanja vsakodnevnih nujnih primerov. Zaradi tega so organizatorji porok in dogodkov velika prednost za zaposlene pare, ki upajo, da se bodo kontrolnega seznama lotili z minimalnim stresom.


2. Za vaju poišče najboljše ponudnike

Organizator poroke vam lahko pomaga najti najboljše poročne ponudnike za vaše slavje in ostalo. Iskanje ponudnikov preko spleta je lahko včasih zavajajoče. Tam lahko obiščete marsikateri profil, ki lahko deluje zelo ustrezno, pa vendar so pretekle izkušnje dokaz, da je vedno priporočljivo biti previden. Da smo lahko resnično prepričani, kdo je zanesljiv in kdo malo manj, je včasih dobro poznati ponudnika s prve roke in poznati njegovo delo. Poročni organizator ima širok nabor informacij, kot tudi kontaktov, od izredno profesionalnih, do tistih označenih z rdečo zastavico. Odločitev za delo z organizatorjem porok, vam bo prihranila čas pri iskanju ponudnika, ki bo ustrezal vašemu slogu in proračunu, pa tudi tistega, ki se bo ujemal z vašo energijo in bo z njim delo potekalo sproščena in prijetno.


3. Pomaga vama zastaviti realen proračun in ostati v njegovem okviru

S strokovnjakom za načrtovanje in organizacijo poroke, ki stoji za vsemi vašimi odločitvami, nakupi in pogajanji, boste dolgoročno prihranili denar. Z njihovimi povezavami lahko organizatorji porok včasih pridobijo »zaupne« ponudbe in dobre popuste. Poleg tega poznajo »marketinške zanke«, ki lahko peljejo do nepotrebnih stroškov. Velika zmota nekaterih strank je ravno prepričanje, da organizator poroke predstavlja dodaten strošek, mi pa iz izkušenj vemo in stojimo za prepričanjem, da je organizator zgolj investicija v optimalno realizacijo vaše poroke in optimalno zastavljen pregled nad stroški poroke.


Če pred kratkim niste načrtovali poroke, je težko razumeti trenutne cenovne vrednosti ponudb na poročnem trgu, ki so zaradi zunanjih dejavnikov nekoliko variabilne. Če pri oblikovanju vašega »budgeta« ne upoštevate lokalne spremenljivke cen in nekaj inflacije, je težko oceniti, koliko stane poroka vaših sanj. Organizatorji porok vam priskrbijo natančen pregled realnosti proračuna in kaj lahko pričakujete na vašem območju glede na trenutno stanje cen.


4. Uresniči vajino poročno vizijo

Vredno se je obrniti na organizatorja porok, saj vam lahko pomaga uresničiti poroko vaših sanj. Namen začetnega srečanja z organizatorjem je, da se dobro spoznate in poenotite vizijo, ki ste si jo zastavili za vašo poroka, saj boste v naslednjem letu preživeli skupaj preživeli veliko časa. Pridite oboroženi z nekaj vprašanji in pozorno poslušajte njihove odgovore. Ne glede na to, ali si predstavljate uradno plesno dvorano ali rustikalno slovesnost na prostem, bo pravi načrtovalec poznal vsa najboljša prizorišča in poročne lokacije, da to izpelje.

Še en bonus je pomoč organizatorjev pri oblikovanju vašega poročnega videza. Tudi če imate predstavo o tem, kakšno podobo želite, bo organizator porok vedel, kje najti najboljše vire, za izposojo ambientalnih dodatkov in dekoracije, kot je razsvetljava, dodatki iz blaga in druga dekoracija, ter florista, ki vam lahko ustvari želeni slog cvetne dekoracije.


5. Deluje kot mediator med vama in ostalimi vključenimi ponudniki

Načrtovanje poroke vedno vključuje veliko (želenih in nezaželenih) mnenj ljubljenih, zato je pomembno imeti glas tretje osebe, organizatorja porok, ki pomaga prebiti klepet. Danes je veliko akterjev vključenih v načrtovanje: par, mati, oče, najboljši prijatelji, bratranci, sodelavci in še veliko več. Pomoč organizatorja je tako nepogrešljiva – nasveti zvenijo bolje, ko prihajajo od strokovnjaka. Organizatorji porok tako pogosto pomagajo parom in njihovim družinam krmariti med kočljivimi odločitvami, ki so vključene v proces načrtovanja.


6. Pomaga vama, da uživata v posebnem dnevu

Na svojega organizatorja pomislite kot na varnostno mrežo na vaš poročni dan. Če gre kaj narobe, je tam, da odpravi težave, zato da boste vi lahko brez skrbi. Na poročni dan morate izkoristiti vsako nepozabno sekundo, zato je praksa sodelovanja s poročnimi organizatorji že zelo pogosta. Zaupajte strokovnjaku, ki ste ga najeli, da bo opravil svoje delo, in se prepustite nadzoru. Sodelovanje s strokovnjakom pomeni tudi, da boste lahko preživeli dragocen dodaten čas z bližnjimi, namesto da bi vas skrbelo za torto  ali manjkajoči cvetlični aranžma. V primeru nenadnega dežja, bo poskrbel, da bo vaš dogodek prestavljen v zaprte prostore in tako naprej. Zaupajte nam, zaslužite si pomoč na vaš poročni dan.


Kaj vse zajema celostna organizacija poroke, si lahko prebereta na strani Celostna organizacija porok.





72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page