top of page
Search
  • Writer's pictureŽan

Cvetlični trendi v letu 2024

Updated: Mar 9


Dramatični elementi, trajnost in živahne barve bodo letos zaznamovale poročno sezono. Cvetlična dekoracija je eden od ključnih elementov pri načrtovanju poroke, saj skrbi za poseben čar in karakter, poleg tega pa zaokroži zgodbo vajinega dogodka.


V letošnji sezoni strokovnjaki napovedujejo, da bo za cvetlični del dekoracije veljalo “več je več”. Konec je z minimalizmom in nežnimi barvami. Pari postajajo vse bolj drzni in si upajo skozi dekoracijo izraziti igrivost in srečo ob tem edinstvenem dnevu, ki ju čaka.

Poleg živahnih barv bodo letošnje dekoracije v znamenju trajnosti. V ospredje prihaja trend uporabe sezonskih rastlin, ki jih je moč pridobiti lokalno in s tem doprinesti k čistejšemu okolju.


1. Barvna harmonija

Bela barva seveda ostaja večna klasika poročnih dekoracij, vendar trendi namigujejo, da bodo cvetlični aranžmaji v prihodnjih sezonah postajali vse bolj drzni. Svojo pot si utirajo svetlo rdeča, temno modra in bujna vijolična, ki v poročne dekoracije vnašajo energijo in drznost.




2. Visoki aranžmaji

Visoki, izraziti cvetovi, ki z mešanico svežega cvetja, listja, zelenja in posušenih cvetov pritegnejo pozornost in jemljejo dih. Nalašč za doseganje tega videza je močan in strukturiran anthurium oziroma flamingovec.





3. Cvetlični oblaki in stropi

Spreminjanje prostorov v cvetlično čudežno deželo. Cvetlični oblaki ter stropi postajajo vedno bolj priljubljen trend. Viseči aranžmaji ustvarjajo občutek romantičnega sprehoda po cvetočem vrtu.





4. Enobarvni šopki v različnih odtenkih

Ti šopki so šik in moderen trend. Aranžmaji se osredotočajo na uporabo odtenkov ene same barve, kar pa ustvari skladen ter eleganten videz.

Uporaba različnih tekstur ter odtenkov znotraj iste barvne palete doda globino in zanimivost, zaradi česar je vsak šopek prefinjeno in umetniško delo.



5. Sveže sadje in zelišča

Poleg cvetja postaja vse bolj priljubljeno vključevanje lokalno pridelanega sadja in zelišč. Ti elementi dodajajo poseben pridih domačnosti in povezanosti z okoljem.

Zelišča v lončkih so lahko tudi zelo prisrčna darila za svate.





6. Minimalizem

Za neveste, ki cenijo minimalizem in preprostost bo letos v poštev prišel trend uporabe sodobnih minimalističnih cvetov z zanimivimi oblikami v veliki večplastni stekleni posodi. Svetel in eleganten videz vključuje cvetje brez zelenja ter obilnih aranžmajev.




7. Potonika - cvet leta 2024

V prihajajoči sezoni bodo v vsej svoji veličini zasijele glamurozne potonike, ki že stoletja po vsem svetu veljajo za znanilke blaginje, časti in romantike. So popolno utelešenje lepote in globine naravnega sveta.





Pomembno je poudariti, da trendi nikakor niso pravila temveč le napovedi in odloično sredstvo, ki vama je lahko v veliko pomoč pri oblikovanju vajine zgodbe.

Naš Žan, ki je v ekipi Lažanú vodja floristike in dekoracije, vestno spremlja trende in jih vedno znova uspešno vkomponira k željam para. Tako bo vajina dekoracija odražala vaju hkrati pa bo v stiku s časom.





22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page