top of page
Search

Napovedujemo 11 poročnih trendov v letu 2024

Zato, da je vama ne bo treba, smo ob novem letu pridno naredili domačo nalogo! Da bo nam in vama pri organizaciji pomembnega dogodka lažje, smo izbrskali 11 poročnih trendov, ki jih strokovnjaki napovedujejo v letu 2024. Trendi niso pravila. So smernice in predlogi, ki so lahko dobra inspiracija pri oblikovanju še tako zahtevnega dogodka. Seveda trdno stojimo za idejo, da je najboljši trend še vedno, da se pri organizaciji in oblikovanju dogodka držita tega, kar najbolj odgovarja vama. Vseeno pa navajamo 11 skrivnosti, ki so vama lahko močna opora.


1. Kamera za enkratno uporabo - “DISPOSABLE CAMERA”

Brez profesionalnega fotografa na vajini poroki seveda ne bo šlo. Ti realistični posnetki ujamejo energijo trenutka. Da malo popestrita zadevo, pa lahko prosita svoje goste, da delajo kot paparaci in vaju oborožijo s fotoaparati za enkratno uporabo in polaroidnimi fotoaparati. Rezultat je veliko različnih fotografij, spontanih in iskrenih, ki vama omogočajo, da podoživite svoj poročni dan skozi več objektivov in skozi oči vajinih ljubih oseb.


2. Manj je več! Leto 2024 - Leto MINI

Od šopkov do tort in mini oblek za »after« – leto 2024 je leto minija. To je trend, ki ga je enostavno sprejeti ne glede na zabavo, ki jo prirejata.


3. Izkustvena zabava

Zakaj ne bi svojih gostov razveselila na nov način? Živi slikarji lahko vajin poročni dan obeležijo na platnu. Pari so v preteklosti najeli tudi umetnike skic, da se zlijejo z množico in goste presenetijo z njihovimi portreti. Ti spominki so lahko tudi edinstvena darila.

Še ena ideja, »showcooking«. Vajino poroko bodo gostje ohranili v spominu za vedno.


4. Droni

Vsi vemo, da droni niso novost, so pa eden naših najljubših trendov, ki vsako leto postaja vse bolj priljubljen. Hvaležna bosta, ko bosta čez 10 let svojo poroko lahko podoživela iz še ene perspektive.


5. Torte s teksturo

Poroka brez torte je samo druženje. Nov trend pri poročnih tortah je predvsem tekstura. Obstaja veliko možnosti za personalizacijo vajine slaščice. Šablonski vzorci, ki se ujemajo z vajino poročno tematiko, ali naborki, ki posnemajo dizajn poročne obleke, dodatek cvetja, ki sta ga uporabila v dekoraciji, so skromni detajli, ki zaključijo rdečo nit vajinega dogodka.


6. Zvočne knjige gostov

Namesto, da prosite goste, naj napišejo nekaj besed na papir, posnemite njihove dobre želje na »vintage« telefon. Ti zabavni retro dodatki so tudi snemalne naprave – in najboljši poročni spomin. Nič se ne more primerjati s tem, ko slišite svoje ljube, ki delijo z vami svoje misli in želje.


7. Spletna stran za vajino poroko

To smo v tujini že videli, v Sloveniji pa še ne toliko. Pripravita svojo personalizirano spletno stran za goste, kjer lahko najdejo vse podatke o poroki, video vajine zaroke, podatke o lokaciji, namige za »dress code« in celo namige za darilca.


8. Poročne obleke v trendu

Kar nekaj trendov je napovedanih za leto 2024.

Barve: Bela in njeni odtenki so seveda večna klasika in eleganca, če pa si po naravi bolj drzna, pa se lahko poigraš z obleko v pastelnimi odtenki. Napoveduje se celo, da bodo najbolj drzne neveste pred oltar stopile v črni.


Dodatki: Modni oblikovalci prisegajo na trend s pentljami. Od prevelikih pentelj, ki se raztezajo v dramatične vlečke, do okraskov z mini kristalnimi pentljami na tančicah.

Oblika: Nekateri oblikovalci se nagibajo k šarmu s preloma stoletja s prikazovanjem videzov, ki so vsebovali poševne satene, strukturirane steznike in na splošno čiste linije. 

Že prej omenjeni trend »mini« napoveduje tudi mini poročne obleke za tiste, ki si želite nekaj po čeimer si vas bodo gostje za vedno zapomnili.


Za sproščene neveste, ki ne greste iz hlač niti na vaš poročni dan. Vas razumemo. Na srečo to razumejo tudi oblikovalci. Oblikovalci, kot so Andrew Kwon, Maticevski in Esé Azénabor, so predstavili inovativne kombinezone, ki dokazujejo, da vam ni treba nositi obleke, da bi izgledali kot nevesta, in da lahko dosežete meje, ne da bi žrtvovali glamur.


9. Personalizirani, neformalni meniji

Jedilnik naj se zdi zelo oseben in ne splošen samo zaradi formalnosti. Razmislite o vključitvi družinskega recepta in ga natisnite na jedilnik. Če ga nimate, razmislite o jedi s pomembne večerje ali enostavno vključite vašo najljubšo jed. Natisnite ga igrivo, poigrajte se z imeni jedi.


10. Večni poročni šopek

Vsi vemo, da za poročni šopek lahko hitro odštejemo kar nekaj denarja, potem pa se s težkim srcem od njega poslovimo. Nič več! Kar nekaj uspešnih slovenskih podjetij se ukvarja s prezervacijo šopkov, tako da ga posušijo in uokvirijo. Tako vaš šopek ne bo šel med odpadke, ampak bo večen spomin na vajin čudovit dan in hkrati čudovita umetnina, ki bo krasila vašo steno. 


11. Lokacija in tema poroke

Izbira kraja in dekoracije daje ton vajini poroki in ustvarja vzdušje, ki si ga želita. V zadnjih letih so pari sprejeli edinstvena in nekonvencionalna prizorišča, kot so hlevi, vinogradi in industrijski prostori.

Med in po pandemiji smo bili prisiljeni v poroke na prostem. Vendar pa so se pari zelo povezali z naravo in koncept te združitve se zdaj odraža v aktivnem iskanju lokacij v gozdovih, na travnikih, veliko zanimanja pa je tudi okoli vinogradniških poročnih prizorišč, zato poroke na temo vina pripisujemo novemu trendu 2024.


88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page